Araç Arıza Tespit Cihazları

Araç Arıza Tespit Cihazı Nedir?

Araç arıza tespit cihazı nedir?

Araç arıza tespit cihazı nedir sorusunun cevabını bu blog yazımızda sizler için derledik. Tamir bakım servis teknisyenleri, oto beyin tamir ustaları, oto elektronik ustaları genel olarak arıza tespit cihazı kullandıkları için otomotiv sektöründe olan hemen hemen herkes test cihazlarının ne işe yaradığını bilmektedir. Sektör dışından ve arabalarına düşkün olan araç sahipleri için konu ile alakalı tüm bilgi ve birikimlerimizi bu yazıda sizlerle paylaşıyoruz.

Araç Arıza Tespit Cihazı Nedir?

Test cihazları oto tamir servislerinde sıklıkla karşılaşabileceğimiz bir servis ekipmanıdır. Otomobiller üzerindeki arızaları görmenin yanı sıra araç üzerinde bir çok kodlama, programlama, adaptasyon, parametreleme işlemlerinin yapılmasına olanak sağlar. Otomobil binek araçların dışında, ağır vasıta ve hafif ticari araçlar içinde arıza tespit cihazları bulunmaktadır. Doktorlar için röntgen, ultrason ne ise oto tamir ustalarımız için araç arıza tespit cihazıda odur diyebiliriz. Araçlarımızın sorunlarını bizlere hızlı ve doğru bir şekilde ileten test cihazları yeni üretilen araç teknolojileri ile olmazsa olmaz ekipmanlardan olmuştur.

Bu ürünlerin basit modelleri olduğu gibi profesyonel olarak üst düzey sistemleri ve teknolojileri destekleyen çeşitleride bulunmaktadır. Araç arıza tespit cihazı ne işe yarar diyenler için kısaca şöyle açıklayabiliriz;

  1. Araç sorunlarını bulma
  2. Bulunan arızaların nedenini bulma
  3. Arızaların nasıl tamir edileceğine dair teknik bilgilerin gösterilmesi
  4.  Araç üzerindeki bileşenlerin yazılımsal olarak işlenmesi ve daha bir çok teşhis özelliği…

OBD Cihazı Nedir?

Genel olarak halk arasında arıza kodu okuyucu olarak bilinen OBD cihazları, araç test cihazlarına kıyasla daha basit işlemlere sahip ürünlerdir. Araç ECU (Elektronik Kontrol Modül) üzerinde arıza okuma ve silme işlemlerini gerçekleştirir. Bazı canlı değerleri gösterebilirler. OBD cihazlarıda diğer test ekipmanları gibi OBD2 teşhis soketi üzerinden araç ile iletişim kurmaktadır. Oto araç alım servisleri OBD cihazı olarak Ancel X6 modelini tercih etmektedir. Telefonlu modellerin aksine kendi korumalı tableti ile gelir, ELM327 OBD cihazına göre daha uzun ömürlü ve profesyonel olduğunu söylemek mümkündür.

Ancel X6

14.500,00

Otobiltek

“En iyi ve profesyonel arıza tespit cihazları konusunda uzman ekibimiz sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyacaktır. Müşteri memnuniyetini ön planda tutan firmamız sizler için en uygun test cihazını sizlere önerecektir.”

Araç Arıza Tespit Cihazı Çeşitleri Hangileri?

Türkiye’de test cihazı sektörünün son 5 yılda çok hızlı geliştiğini söylemek mümkündür. Günümüzde A’dan Z’ye tüm markaların neredeyse tüm model ürünleri satılmaktadır. Cihazı satın alırken en pahalı cihaz en iyi cihazdır mantığı ile hareket etmemek gerekir. Yapmak istediğiniz işlemlere göre araç arıza tespit cihazı tercih edilmesi gerekir.

Arıza tespit cihazı çeşitleri; 

  1. Cep telefonu ile kullanılan OBD soketli modeller
  2. Tabletli arıza tespit cihazı modelleri
  3. Bilgisayarlı arıza tespit cihazları
  4. Kendinden ekranlı arıza tespit cihazları

Yukarıda kullanım şekillerine göre teşhis ekipmanları kategorize edilmiştir. Sanayilerde kullanım kolaylığı ve en fazla özellikleri içerisinde barındırması açısından tabletli arıza tespit cihazı çok fazla satılmaktadır demek doğru olur. Cep telefonu ile çalışan ürünleri araç sahipleri daha fazla tercih etmektedirler. Sanayi şartlarında bilgisayarlı arıza test cihazlarınında kullanışlı olmadığı bir çok durum bulunmaktadır.

Araç arıza tespit cihazı nedir konusunu sizler için bu blog yazımızda derledik. Araç arıza tespit cihazı satın almadan önce firmamızı arayabilir, sizin için en uygun test cihazını uzman ekiplerimizden yardım alarak kolaylıkla seçebilirsiniz.